Nositelj: Grad Bakar

Marina Bakar
ENG     DEU     ITA     BACK

Procijenjena vrijednost projekta: 6.700.000 EUR

Lokacija: Grad Bakar – Vlasništvo: pomorsko dobro

Značaj projekta

Izgradnja i razvoj pomorske infrastrukture na principu održivog razvoja, privođenje namjeni devastiranog dijela pomorskog dobra, razvoj turizma i sporta, te generiranje novih radnih mjesta. Izgradnjom luke nautičkog turizma – marine u Bakru pridonijelo bi se razvoju lokalnoga gospodarstva. Razvoj nautičkog turizma treba sagledati kao pokretača svekolikog razvoja jer potiče razvoj širokog kruga djelatnosti (trgovine, proizvodnje, prometa, školstva, uslužne djelatnosti, komunikacije, zdravstva, zaposlenosti i mnogih drugih). Uzimajući u obzir činjenicu da se nedaleko planirane marine nalazi plato bivše koksare, međusobnom usklađenošću njihova razvoja, stvorio bi se turističko-gospodarski centar Grada Bakra, ali i šire regije.

Projekt podrazumijeva gradnju

Površina akvatorija je 3,9 ha, a njenog kopnenog dijela 1 ha. Predviđena je izgradnja marine s max 300 vezova i gradnja građevine za uslužne djelatnosti od max 400 m².
Planira se akvatorij marine zaštititi lukobranima vertikalnog i polupropusnog tipa, a dispozicija priveznih mjesta riješiti će se i plutajućim gatovima pozicioniranim unutar akvatorija marine. Na kopnenom dijelu planira se izgradnja različitih po­pratnih sadržaja kao što su: recepcija s mjenjačnicom, bankomat, restoran, caffe bar, praonica rublja, prodavaonica nautičke opreme, prodavaonica modne nautičke odjeće, agencije za charter, osiguranje i prodaju plovila, sanitarni čvor, dizalica, parkiralište za osobna vozila, crpka za gorivo te drugi komercijalni sadržaji.

Model realizacije

Otvorene mogućnosti pregovaranja.

Pripremljena dokumentacija

Dokumenti prostornog uređenja:

  • projekt sukladan Prostornom planu uređenja Grada Bakra i Urbanističkom planu uređenja UPU 1 – Bakar.

Projektna dokumentacija:

  • idejno rješenje.

Kontakt osoba

Ivna Kauzlarić, pročelnica Ureda Grada
Grad Bakar

Primorje 39, 51222 Bakar
Telefon: +385 51 455 722
Faks: +385 51 762 303
E-mail: financije@bakar.hr

Grad Bakar    Primorsko-goranska županija

Map

 

Primorsko-goranska županija • Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije
Adamićeva 10, 51000 Rijeka • Telefon: +385 51 351 900 • Faks: +385 51 351 909 • E-mail: razvoj@pgz.hr • Web: www.pgz.hr

Revision 5.00_2016-10