Nositelj: Mrzle Drage d.o.o. za komunalne djelatnosti, Općina Mrkopalj

Biatlonski centar Zagmajna
ENG     DEU     ITA     BACK

Procijenjena vrijednost projekta: 5.000.000 EUR

Lokacija: područje Općine Mrkopalj, 1,5 km udaljenosti od centra naselja Mrkopalj – Vlasništvo: Republika Hrvatska

Značaj projekta

Hrvatski biatlonski centar Zagmajna smješten je većim djelom u crnogoričnoj šumi i nalazi se na 900 m n/m. Raspolaže s 4,5 km uređenih staza za skijaško trčanje kao i strelištem za biatlon. U proteklih nekoliko godina bila je domaćin nekoliko velikih i važnih natjecanja poput: Otvorenog prvenstva Balkana u biatlonu 2005. na kojem je sudjelovalo devet država, zatim niz regionalnih i državnih prvenstava u biatlonskim i nordijskim disciplinama.
No Hrvatski biatlonski centar Zagmajna nije samo zimska destinacija. Postojeće skijaške staze postaju ljeti mountain-bike staze ili pak staze za ugodnu šetnju u hladovini crnogorične šume. Centar je polivalentnog karaktera na kojem se mogu održati veliki koncerti na otvorenom za 20.000 sudionika, zatim idealan je za kampiranje, u neposrednoj blizini nalaze se livade i pašnjaci na kojima se odvija ispaša stoke i koje obiluje bogatom florom i faunom.

Projekt podrazumijeva gradnju

Planira se izgradnja cjelokupne infrastrukture sa kojom će se osigurati elementarni uvjeti za normalne pripreme i takmičenja skijaša nordijaca i biatlonaca, ali i svih ostalih interesnih sportsko-rekreativnih skupina kako ljeti tako i zimi. Prostor je idealan za izgradnju turističko-ugostiteljskih kapaciteta, održavanje koncerata na otvorenom, okupljanje bikera, mladeži, umirovljenika, sportaša i svih ostalih interesnih skupina. U neposrednoj blizini Hrvatskog biatlonskog centra Zagmajna nalazi se prostor od 2,5 ha T1 – turističke zone koja je namijenjena za izgradnju hotela. Sa ovog područja se prekrasan pogled na Mrkopalj i rekreacijski centar Čelimbaša koji ima 3,5 km uređenih alpskih staza sa vučnicom i nogometnim igralištem u podnožju samog skijališta.

Model realizacije

Otvorene mogućnosti ulaganja u vidu osiguranja odgovarajućeg kredita, vlastita investicija, zajednička ulaganja, pravo građenja, dugogodišnja koncesija i dr.

Pripremljena dokumentacija

Dokumenti prostornog uređenja:

  • projekt sukladan prostorno-planskoj dokumentaciji Općine Mrkopalj,
  • detaljni plan uređenja.

Kontakt osoba

Ivan Butković, direktorza obavljanje komunalnih djelatnosti
Mrzle Drage d.o.o. za komunalne djelatnosti

Stari kraj 3, 51315 Mrkopalj
Telefon: +385 51 833 468
Faks: +385 51 833 101
E-mail: mrzle.drage@ri.t-com.hr
Web: www.mrzle-drage.hr

Općina Mrkopalj    Primorsko-goranska županija

Map

 

Primorsko-goranska županija • Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije
Adamićeva 10, 51000 Rijeka • Telefon: +385 51 351 900 • Faks: +385 51 351 909 • E-mail: razvoj@pgz.hr • Web: www.pgz.hr

Revision 5.00_2016-10