Nositelj: Grad Bakar

Sportsko rekreacijski centar Grada Bakra
ENG     DEU     ITA     BACK

Procijenjena vrijednost projekta: 6.000.000 EUR

Lokacija: Grad Bakar, naselje Škrljevo – Vlasništvo: Grad Bakar i privatno

Značaj projekta

U cilju poboljšanje sportske infrastrukture na području Grada i stvaranja boljih uvjeta za razvoj i unapređenje sporta i rekreacije planira se na jednom mjestu izgraditi sportski kompleks koji bi trebao postati dnevni boravak za sve građane Grada Bakra i okolice, kao i jedno od težišta javnog i društvenog života prigradskog područja Grada Bakra.

Projekt podrazumijeva gradnju

Na površini od 6 ha uz osnovne sadržaje sportskog borilišta (košarka, rukomet, odbojka...) u centru su previđeni i prostori za fitness, rekreacijski prostori za zumbu, aerobic, tečajeve plesa, borilišta za squash, bowling, boćalište, te vanjski tereni za tenis, mali nogomet i polivalentna igrališta uz dječje parkove sa pripadajućim spravama. Projektom je predviđena i rekreacijska trim staza za trčanje slobodno položena u prostor te obiteljski dio koji bi obuhvaćao prostor za okupljanje, bavljenje rekreacijom na vanjskim terenima i mogućnosti obiteljskog piknika. Uz sportsko-rekreacijske sadržaje u centru je planirano 10-tak poslovnih prostora uslužne, uredske, ugostiteljske i sl. namjene, ali i prostor za smještaj Vatrogasne postrojbe za obavljanje protupožarne djelatnosti i djelovanje na području Grada Bakra i Industrijske zone Kukuljanovo.

Model realizacije

Financiranje izgradnje Centra planira se iz proračunskih sredstava Grada, kreditna sredstva, te EU fondove. Moguće je sufinanciranje izgradnje putem privatnih investitora u zamjenu za udio u vlasništvu Sportskog centra.

Pripremljena dokumentacija

Dokumenti prostornog uređenja:

  • Prostorni plan uređenja Grada Bakra.

Projektna dokumentacija:

  • idejni projekt prometnog rješenja za pristupnu cestu.

Kontakt osoba

Ivna Kauzlarić, pročelnica za financije
Grad Bakar

Primorje 39, 51222 Bakar
Telefon: +385 51 455 722
Faks: +385 51 455 741
E-mail: financije@bakar.hr

Grad Bakar    Primorsko-goranska županija

Map

 

Primorsko-goranska županija • Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije
Adamićeva 10, 51000 Rijeka • Telefon: +385 51 351 900 • Faks: +385 51 351 909 • E-mail: razvoj@pgz.hr • Web: www.pgz.hr

Revision 5.00_2016-10